dinsdag 6 mei 2008

boerentoren, vlaeykensgang, de ruien en de vogeltjesmarkt

Boerentoren


Ook genoemd de "KBC-toren" naar het bedrijf dat de toren bezit. Één van de eerste wolkenkrabbers van Europa (97m. hoog).
Hij bevindt zich aan het einde van de Meir. Op de 25e verdieping (ingang 6E met tentoonstelling beneden)is er een uitkijkpunt o met een fantastisch uitzicht op de stad, ook op de nabije kathedraal.
De toren is bekend om zijn art-deco-sculpturen.


Hotels in Antwerpen:


Carlton Hotel


Het Carlton Hotel Antwerpen is een 4-sterren hotel dat die sterren eer aandoet voor een betaalbare prijs.


Hotel Prinse


Het elegante Hotel Prinse in Antwerpen is een 16e eeuws gebouw met een modern en comfortabel interieur.


Vlaeykensgang


Deze geheime straat, op wandelafstand van de meeste hotels in Antwerpen, verbindt de Hoogstraat, de Oude Korenmarkt en Pelgrimsstraat met elkaar.
Het is een echte straat maar enkel toegangkelijk via een onopvallende middeleeuwse portaal. Er zijn mooie huizen en dure restaurants in een zeer rustgevende combinatie van steegjes. De naam Vlaeykens waarschijnlijk van een bakkerij (vlaai=taart).
Dit is de beste plaats om naar de beiaard van de kathedraal te luisteren.


Hotels in Antwerpen:


Ramada Plaza Antwerp


Dit schitterend 4-sterrenhotel is zeer centraal gelegen en biedt dat ietsje meer...


De ruien


Ingang aan de Suikerrui.


Maak een wandeling door de riolen van Antwerpen. De eerste 100 meter worden per boot afgelegd en verder moet er gewandeld worden. Het stinkt er niet en het is er relatief droog. Elke deelnemer ontvangt beschermende kleding en laarzen. De wandeling met gids duurt ongeveer 2 uur.


Hotels in Antwerpen:


Hotel Postiljon


Dit pittoreske familiehotel letterlijk bevindt zich naast de kathedraal, ondanks de prachtige ligging is dit hotel in Antwerpen zeer democratisch qua prijzen.


Caterina Begijnhof


Rodestraat 39


Het Begijnhof, gesticht in 1234, heeft zeer leuke plekjes zoals het huis van de Heilige Geest. Uniek aan dit begijnhof was dat de vrouwen er niet bleven voor het leven maar tot ze getrouwd waren of beslisten om het te verlaten.
Een oase van rust op wandelafstand van meerdere hotels in Antwerpen midden in " 't stad ".


Hotels in Antwerpen:


Residence Hotel


Het Residence Hotel biedt alleen het beste van het beste, zeer comfortabel en vlakbij het stadscentrm.


Havenkranen


Vlakbij het Steen bevinden zich de historische havenkranen aan de Rijnkaai ter hoogte van hangar 26 en 27. De oudste kraan dateert van 1907 de jongste van 1960.
Samen vormen ze de grootste museumcollectie kranen ter wereld.


Hotels in Antwerpen:


Hotel Docklands


Tussen de internationale haven en het historisch stadscentrum beindt zich het Hotel Docklands, Alle bezienswaardigheden bevinden zich op wandelafstand.


Internationaal Zeemanshuis


Het Internationaal Zeemanshuis ligt midden in het schipperskwartier van Antwerpen, de ideale uitvalsbasis om 't Stad te ontdekken.


De vogeltjesmarkt


De Vogeltjesmarkt, Dit is een beroemd fenomeen in Antwerpen. Het wordt gehouden op de Oude Vaartplaats (naast de Wapper). Elke zondagochtend tussen 8 en 13 uur is hier van alles te koop: siervogels, kippen, hamsters en konijnen, bloemen, antiek, textiel, enzovoort.


Hotels in Antwerpen:


Hotel Industrie


Naast het futuristisch gerechtsgebouw en vlakbij de schelde vindt u dit comfortabel en rustig hotel, dat u zeker kan bekoren!


De voetgangerstunnel onder de schelde


De voetgangerstunnel, gebouwd van 1931 tot 1933 is 572 lang.,en is de eerste verbinding onder de Schelde van Antwerpen-stad naar St-Anneke Linkeroever


Door de voetgangerstunnel kun je naar de overkant van de Schelde (Linkeroever). Bij de ingang van die tunnel is een plein, het Sint Jansvliet. Hier wordt elke zondag een antiekmarkt gehouden.


Hotels in Antwerpen:


Hotel Scheldezicht


Gelegen in het levende gedeelte van de oude stad Antwerpen, dit hotel in Antwerpen is budgetvriendelijk maar zeer comfortabel.

Geen opmerkingen: