maandag 28 juli 2008

De Flandria, het zuid en het Eilandje

De Flandria


Steenplein
T (0)3 231 31 00
www.flandriaboat.comantwerpen-flandria01


Een citytrip naar Antwerpen is onvolledig zonder een Flandria boottocht.
Er zijn verschillende mogelijkheden : een Scheldetocht geeft je een onvergetelijk beeld van de stad en de rivier terwijl de rondvaart in de gigantische haven je meeneemt langs de dokken waar reusachtige zeeschepen worden geladen en gelost.


Op wandelafstand van meerdere hotels in Antwerpen aan het Steenplein, een Flandria boottocht is een must-do !


Hotels in Antwerpen:


Hotel Docklands


Tussen de internationale haven en het historisch stadscentrum beindt zich het Hotel Docklands, Alle bezienswaardigheden bevinden zich op wandelafstand.


Hotel Industrie


Naast het futuristisch gerechtsgebouw en vlakbij de schelde vindt u dit comfortabel en rustig hotel Industrie, dat u zeker kan bekoren!


Tijdens je citytrip moet je vast en zeker ook eens een stap buiten het hart van Antwerpen zetten en deze twee wijken te verkennen.


Het zuideilandje


Het Zuid is een volwaardig cultuur- en horecacentrum en rond het eilandje gonst het van het leven in en rond nieuwe trendy eet- en uitgaansgelegenheden. De museumwijk het Zuid ligt ten zuiden van het oude centrum van Antwerpen, met in de directe omgeving enkele van de beste hotels in Antwerpen . Het Zuid bevat een aantal interessante musea, art nouveau gebouwen en classicistische monumenten zoals het Zuiderpershuis. Deze wijk geldt dan ook als het paradepaardje van de stad Antwerpen. De betere kunstgalerijen, modehuizen, trendy restaurants en Hotels in Antwerpen, dat is het nieuwe Zuid.


Houdt u van hedendaagse architectuur? Dan is een wandeling langs de kaaien een openbaring. Hoe verschillend de gevels ook zijn in kleur en vorm, vele gebouwen vertonen sterke verwijzingen naar het maritieme leven.
De Scheldekaaien vormen de verbinding tussen noord en zuid, tussen het Eilandje en het heroplevende Zuid. Langs de drie kilometer lange wandelweg tref je appartementen en kantoren aan in verschillende bouwstijlen, gebouwen en natuurlijk horecazaken. De moeite waard om eens langs dit minder gekende stukje stad te lopen met één van de vele hotels in Antwerpen als uitvalsbasis.


Hotels in Antwerpen:


Firean Hotel


Geldend als één van de charmantste hotels in België is dit een oase van rust midden in de stad.


Het eilandjeeilandje_wandel


In 1550 werd een stukje stadsgrond voor het eerst ontwikkeld als een nieuw en modern havenkwartier met vlieten, pakhuizen, bedrijven en brouwerijen. Op het eilandje kan je een vleugje cultuur meepikken, de architectuur van de pakhuizen bewonderen, ontspannen wandelen langs de dokken en het zilte water opsnuiven, genieten van een natje en een droogje en 's avonds eens lekker uit de bol gaan in een van de trendy dancings.


Hotels in Antwerpen:


Hotel Campanile


Hotel Campanile Antwerpen biedt u altijd maximaal comfort, vriendelijkheid en practische moderne service.


Internationaal Zeemanshuis in Antwerpen


Het Internationaal Zeemanshuis ligt midden in het schipperskwartier van Antwerpen, de ideale uitvalsbasis om 't Stad te ontdekken.

Geen opmerkingen: