dinsdag 16 september 2008

Het Plantin Moretus-museum en het Centraal Station

Plantin Moretus-museum


Vrijdagmarkt 22-23
T(0)3 221 14 50
www.museumplantinmoretus.beplantin


Het huis van de 16de eeuwse boekbinder en drukker Christoffel Plantijn (1520 - 1589) is gelegen in de directe omgeving van diverse hotels in Antwerpen.
Het Museum Plantin-Moretus beschikt over een uitzonderlijke collectie typografisch materiaal met onder meer de twee oudste drukpersen ter wereld en complete sets van stempels en matrijzen, een prachtige bibliotheek, een rijk gestoffeerd interieur en het complete archief van het Plantijnse bedrijf.
Dit museum is opgenomen in het UNESCO Wereld Erfgoed.


Hotels in Antwerpen:


Arass Suite Hotel


Dit hotel in Antwerpen is gelegen vlakbij meerdere toeristische attracties, en heeft 18 ruime suites met afzonderlijke slaapkamer, badkamer, zitkamer en volledig uitgeruste keuken. Het Arass Suite Hotel in Antwerpen is een aanrader indien u langer in Antwerpen dient te verblijven.


Hotel Florida


Het zéér centraal gelegen driesterrenhotel Florida is een zeer comfortabele accomodatie, dit hotel in Antwerpen ligt dichtbij alles wat deze stad te beiden heeft.


Het Centraal Station


het mooiste en grootste station van België dat onlangs is herbouwd en die zichstation vlakbij meerdere hotels in Antwerpen bevindt.
Een van de mooiste gebouwen van België in een ecclectische stijl. De koepel is zeer recent terug geopend voor het publiek.
Oorspronkelijk was het een eindstation waar de treinen moesten omkeren maar sinds de ondertunneling kunnen de treinen rechtdoor rijden.


Hotels in Antwerpen:


Hotel Florida


Gelegen naast het Centraal station biedt dit 3-sterrenhotel een comfortabele accomodatie op één van de beste plaatsen te Antwerpen.


Tourist hotel


Dit budgetvriendelijke hotel biedt alle comfort en is zeer centraal gelegen zodat alle bezienswaardigheden van Antwerpen op wandelafstand te bereiken zijn vanuit het Tourist Hotel Antwerpen.


Plaza Hotel Antwerp


Gelegen in een rustige buurt en vlakbij het stadspark en het Centraal Station, de Keyserlei en de winkelbuurten vind je hotel Plaza Antwerp. Om te overnachten in Antwerpen is dit een aanrader!

Geen opmerkingen: