zaterdag 9 augustus 2008

De Zoo, het steen en de kathedraal van Antwerpen

De Antwerpse Zoo


Koningin Astridplein 26
T(0)3 202 45 40
www.zooantwerpen.beZoo


Gelegen naast het Centraal station en opgericht in 1843 en daarmee een van de oudste dierentuinen ter wereld met meer dan 5000 dieren en veel 19e-eeuwse architectuur en design
De Egyptische Tempel en het Antilopengebouw moet je gezien hebben.


Hotels in Antwerpen:


Agora hotel


Het modern, nieuw hotel Agora is gelegen op het Koningin Astridplein zelf op loopafstand van de Zoo en het Centraal station Antwerpen.


Hyllit Hotel


1 van de prachtigste hotels in Antwerpen gelegen op de winkelstraat "De Keyserlei" op 100m afstand van de Zoo van Antwerpen


Residence Hotel


Het Residence Hotel biedt alleen het beste van het beste, zeer comfortabel en is vlakbij het stadscentrum gelegen.


Onze-Lieve-VrouwekathedraalOLV-kathedraal


Groenplaats 21
T (0)3 213 99 51
www.dekathedraal.be


De Onze-Lieve-Vrouwekathedraal(1352 tot 1521) is de grootste gothische kerk van de Nederlanden en bevat enkele beroemde schilderijen van Rubens.


Hotels in Antwerpen:


Hotel Postiljon


Dit pittoreske familiehotel in het centrum van Antwerpen bevindt zich naast de Antwerpse kathedraal, ondanks de prachtige ligging is dit hotel in Antwerpen zeer democratisch geprijst.


Hotel Rubenshof in Antwerpen


Het 1-ster hotel Rubenshof met 22 kamers is gevestigd in een voormalige kardinaals-residentie uit 1860. in 1910 werd een gedeelte in art nouveaustijl aangebouwd. Een leuk hotel om Antwerpen goedkoop te bezoeken.


Het Steen


Steenplein 1


Het Steen is een klein kasteel aan de oevers van de Schelde, op een boogscheutsteen van meerdere hotels in Antwerpen en was waarschijnlijk onderdeel van de stadsomwalling en had oorspronkelijk een militaire functie. Later werden er gevangenen opgesloten in afwachting van hun proces en kreeg het een slechte bijklank als folterplaats.
Vandaag is in Het Steen het maritiem museum gevestigd.


Hotels in Antwerpen:


Hotel Scheldezicht


Gelegen in het levende gedeelte van de oude stad Antwerpen, budgetvriendelijk maar zeer comfortabel.


Hilton Hotel Antwerp


Dit hotel biedt compleet vernieuwde, klassieke kamers met geavanceerde technologie, Het hotel telt 211 ruime kamers en 18 suites.


Overnachten in Antwerpen


Niet voor niets kiezen de meeste bezoekers ervoor om een weekendje Antwerpen te doen in plaats van een dagtrip. De site Bookyourhotel.org heeft altijd een ruim aanbod van hotels in Antwerpen tegen fatsoenlijke prijzen. Op de pagina hotels reserveren in Antwerpen staat een overzicht van vrijwel alle hotels in Antwerpen.

Geen opmerkingen: